Saborska većina usvojila Strategiju javne uprave

Zagreb, 18.12.2013 - Hrvatski sabor zapoèeo je izvanrednu sjednicu, na kojoj je trebao biti izmijenjen Ustav, no èini se kako se o ustavnim promjenama ipak neæe raspravljati, jer je HDSSB povukao svoju podršku. Zastupnici æe raspravljati i o paketu financijskih zakona, meðu kojima je i zakon o kreditnim institucijama. foto FaH/ Denis CERIÆ /dc

Hrvatski sabor većinom glasova je donio Strategiju razvoja javne uprave za razdoblje 2015. do 2020., kojom se određuju dugoročni ciljevi i smjernice za modernizaciju javne uprave u Hrvatskoj. Protiv strategije glasovali su HDZ-ovi zastupnici, a HDSSB i dio neovisnih ostali su suzdržani.

Cilj strategije je osiguranje pravovremene, pouzdane i kvalitetne javne usluge korisnicima radi osiguravanja višeg životnog standarda svih građana i stvaranja poticajne poduzetničke okoline.

Dnevni red tekuće saborske sjednice dopunjen je s više od 20 točaka, među kojima su i dvije interpelacije o radu Vlade u postupku pregovora o sklapanju Transatlantskog trgovinskog investicijskog pakta (TTIP), te na području reforme javne uprave.