„Nema reforme bez stručne pripreme, socijalnog dijaloga i političkog konsenzusa“

Zagreb, 28.03.2013 - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da će stranačkim kolegama u saborskom Odboru za Ustav predložiti da izglasaju odluku Državnog ureda za reviziju kojom se SDP-u, zbog kašnjenja objave godišnjeg izvješća o financiranju, na tri mjeseca uskraćuju proračunska sredstva, ali i najavio da će SDP svoja prava pokušati obraniti pred Upravnim sudom. Na slici Zoran Milanović i Milanka Opačić tijekom tiskovne konferencije SDP-a. foto FaH/ Damir SENČAR /ds

Da bi upozorili kako bez djelotvorne javne uprave nema ni demokratskog pravednog društva, niti održivog gospodarstva, GONG, Platforma 112, Institut za javnu upravu, Hrvatski pravni centar, Odsjek za javne politike, menadžment i razvoj Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, Matica hrvatskih sindikata, Nezavisni hrvatski sindikati i Savez samostalnih sindikata Hrvatske održat će u utorak 4. studenog 2014. u 10 sati u prostorijama GONG-a, Trg bana Jelačića 15/4 konferenciju za medije.

Povodom javnog savjetovanja o nacrtu Strategije razvoja javne uprave do 2020. godine, naime, zajednički su reagirali GONG i Platforma 112, Institut za javnu upravu, Hrvatski pravni centar, Odsjek za javne politike, menadžment i razvoj Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, Matica hrvatskih sindikata, Nezavisni hrvatski sindikati i Savez samostalnih sindikata Hrvatske.

Vladi, Saboru i Predsjedniku RH uputili su otvoreno pismo kojim ih pozivaju da osiguraju široki i održivi politički i društveni konsenzus za provedbu Strategije razvoja javne uprave u njezinom ukupnom trajanju do 2020. godine. Traže da se, nakon dodatne stručne pripreme, nacrt Strategije raspravi sa socijalnim partnerima na Gospodarsko-socijalnom vijeću te uputi u Hrvatski sabor koji bi obvezao ovu i sve buduće Vlade na njenu intenzivnu i temeljitu provedbu, a na konferenciji će govoriti prof. dr. sc. Ivan Koprić, predsjednik Instituta za javnu upravu i Marina Škrabalo iz GONG-a te drugi predstavnici potpisnika.