Građanskom obrazovanju odzvonilo, a nije mu ni zazvonilo?

Zagreb, 12.04.2013 - (Arhivska fotografija- Ilustracija) Veæina uèitelja, njih 85 posto, vrlo dobro su ocijenili dosadašnji program struènog usavršavanja, no predlažu veæu zastupljenost rada s darovitim uèenicima i s onima koji imaju teškoæe u razvoju, kao i usavršavanje u aktivnom uèenju i pouèavanju, primjeni novih tehnologija nastavi, ocjenjivanju i mentorstvu te u uèinkovitoj izradi plana osobnog profesionalnog razvoja. foto FaH /Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ik

Zašto Ministarstvo obrazovanja odustaje od građanskog odgoja, što to govori o Vladi i kakve će to imati posljedice na učenike, govorit će na konferenciji za novinare u subotu 28. lipnja 2014. u 12 sati u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112 c Sandra Benčić iz Centra za mirovne studije i Dragan Zelić iz GONG-a te Vesna Teršelič iz Documente – Centra za suočavanje s prošlošću. 

Naime, nakon posljednje sjednice Povjerenstva za uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja, na kojoj je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar potvrdio odustajanje od plana Ministarstva da, nakon javne rasprave, objavi Nastavni plan i program do 30. lipnja, jasno je da građanski odgoj i obrazovanje, kao poseban školski predmet, neće biti uveden   u škole od iduće školske godine 2015./2015.