Ne zaboravite dostaviti financijske izvještaje!

Zagreb, 01.03.2013 - Prosjeèna mjeseèna isplaæena neto plaæa po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za prosinac 2012. godine iznosila je 5.487 kunu, što je nominalno 3,4 posto manje i realno 3,3 posto manje u odnosu na studeni, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Ilustracija od 16.08.2012. godine prikazuje kovanice. foto FaH/ Dario GRZELJ /ds

Prema Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe u subotu, 11. svibnja istječe rok za dostavu financijskih izvještaja nadležnim izbornim povjerenstvima (općinskim, gradskim i županijskim), zbog čega će ona u subotu organizirati dežurstva u vremenu do 16 sati.

Istovremeno, Državno izborno povjerenstvo, na čijoj stranici možete pronaći sve potrebne obrasce, podsjeća da „za pravovremenu dostavu navedenih izvješća nije odlučujuće da ona u nadležnom izbornom povjerenstvu budu neposredno zaprimljena 11. svibnja 2013. Izvješća, naime, mogu biti poslana i poštom, no tada moraju nadležnom izbornom povjerenstvu biti poslana preporučenom pošiljkom najkasnije s tim danom“.

Također, financijske izvještaje treba i objaviti, a krajnji rok za to ističe u ponedjeljak, 13. svibnja.

Bez transparentnog financiranja predizbornih kampanja nema transparentnog izbornog procesa i borbe protiv korupcije.