GONG prijavio DIP-u „kupnju glasova“ za EP

Zagreb, 01.03.2013 - Prosjeèna mjeseèna isplaæena neto plaæa po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za prosinac 2012. godine iznosila je 5.487 kunu, što je nominalno 3,4 posto manje i realno 3,3 posto manje u odnosu na studeni, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Ilustracija od 16.08.2012. godine prikazuje kovanice. foto FaH/ Dario GRZELJ /ds

Državno izborno povjerenstvo proslijedilo je Državnom odvjetništvu obavijest GONG-a o mogućem kaznenom djelu kupovanja glasova na izborima za Europski parlament.

GONG je prijavio Državnom izbornom povjerenstvu internetsku stranicu http://myvotemymoney.com za „kupovinu glasova’“ za Europski parlament. Naime, spomenuta internetska stranica poziva birače da „prodaju“ svoje glasove za određene novčane iznose.

DIP je nakon što je pregledao GONG-ovu prijavu i ostale dokumente slučaj proslijedio Državnom odvjetništvu, naime, kako stoji u obavijesti DIP-a:  „ … smatramo da postoji osnovana sumnja da su u radnjama osobe koja je otvorila navedenu internetsku stranicu ili osobe po čijem je nalogu internetska stranica otvorena, ispunjena sva bitna obilježja kaznenog djela Povrede slobode odlučivanja birača iz članka 333. Kaznenog zakona“.